Special: De Naakte Journalist

De vierde macht ontkleed

De Naakte Journalist is een breed opgezet programma waarin niet alleen topjournalisten uit Vlaanderen en Nederland maar ook buitenstaanders zoals politici, ondernemers, advocaten en zelfs BV’s het woord nemen. Gespreksonderwerpen zijn: Waar laat de journalistiek steken vallen? Hoe kan het beter? Wat zijn nieuwe ontwikkelingen in de journalistiek? 
 
Meer dan 50 gasten passeren de revue. Sprekers zijn onder meer: Yves Leterme, Guillaume Van der Stighelen, Hans Rieder, Jo Caudron, Walter Van Steenbrugge, Jan Verheyen, Karel De Gucht, Siegfried Bracke en Luckas Vander Taelen
 
Zij worden aan de tand gevoeld door een resem topjournalisten zoals Phara de Aguirre, Rik Van Cauwelaert, Paul Jambers, Kathleen Cools, Dirk Tieleman, Piet Depuydt, Wim Van den Eynde, Luc Van der Kelen en Liesbeth Van Impe
 
 
N.B. Studenten journalistiek kunnen op 7 november dit programma bijwonen op de Boekenbeurs tegen het uitzonderlijke kortingstarief van € 5 (aan de kassa, op vertoon van studentenkaart)
 
*  *  *
De initiatiefnemers van deze dag zijn Read My Lips (www.readmylips.be) en de Vereniging voor Onderzoeksjournalistiek (VVOJ, www.vvoj.nl). 
  • Jan Puype, oprichter van Read My Lips: “De media liggen onder vuur: te sensatiebelust voor de een, te oppervlakkig voor de andere. Met dit programma geven we het woord aan de betrokkenen, zowel journalisten als buitenstaanders. De een zal lovend zijn, de andere scherp! Kortom, een inspirerend palet van straffe sprekers en boeiende debatten.”
  • Journalisten vragen anderen graag het hemd van het lijf maar zijn veelal minder geneigd zichzelf bloot te geven als het gaat om hun eigen ethiek en werkwijze,” zegt Margo Smit, directeur van VVOJ. “Kritische journalistiek is onmisbaar, maar we moeten ook bereid zijn om naar onszelf te kijken. Vandaar dit programma, voor het oog van een breed publiek.”

     

 

 

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni