De Boekenbeurs

Auteurs, literatuur, interviews, spannende boeken, e-paviljoen, kinder- en jeugdboeken, workshops, jong talent, muziek, prijsuitreikingen, strips, wedstrijden, leeshoeken, ... De 76ste Boekenbeurs biedt je dit alles en nog veel meer! Twaalf dagen lang verandert Antwerp expo in een paradijs voor boekenliefhebbers. 

Boekenbeurs 2012

woensdag 31 oktober t/m zondag 11 november 2012
Antwerp expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen
Iedere dag van 10u tot 18u
Op donderdagen 1 en 8 november tot 22u (nocturnes)

Wie komt er dit jaar? Luister op het Auteurspodium naar auteurs en illustratoren die over hun werk komen vertellen. Je hebt de keuze uit meer dan 250 programmapunten! 
 
Zijn er ook leuke dingen voor kinderen en jongeren? Natuurlijk! Vrijwel iedere dag is er het Kidz-programma op het Auteurspodium, voor kinderen van alle leeftijden. Luister naar je favoriete schrijver die voorleest uit zijn/haar laatste boek of steek de handen uit je mouwen in een toffe workshop. Op de beursvloer kunnen de kleintjes heel wat boekenhelden in levende lijve ontmoeten. 
 
Wat gebeurt er precies op de beursvloer? Meer dan 90 standen dossen zich uit voor het hoogfeest van het boek. Ze verrassen je met nieuwe boeken en verwennen je met hun signerende auteurs. Heel wat standen organiseren ook leuke activiteiten! Er zijn live radio-opnames, mini-optredens, voorleessessies en korte workshops. Kinderen kunnen bekende boeken- of tv-personages in levende lijve ontmoeten – vergeet je camera niet voor een fotoshoot! 
 
Wie komt er signeren? De Boekenbeurs verwelkomt weer honderden binnen- en buitenlandse auteurs die met plezier een persoonlijke krabbel in je boeken zetten. 
 
 
Wie organiseert de Boekenbeurs?
De Boekenbeurs is een initiatief en organisatie van Boek.be vzw, de vakvereniging van Vlaamse uitgevers, boekhandelaars en importeurs, en kwam tot stand met de steun van de Provincie Antwerpen, de Stad Antwerpen en de Vlaamse overheid, in samenwerking met Canvas, Knack Focus, Radio 1 en Cobra.be en met de steun van Fintro, NMBS, Royco en Grimbergen.
 
Heb je een specifieke vraag over de Boekenbeurs en vind je het antwoord niet op deze website terug, stuur dan een mail naar info@boekenbeurs.be.   
 
 

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni