Kidz & Teenz

Of je nou 6 bent of 16, op de Boekenbeurs kun je je heerlijk uitleven tussen de boeken! Maak een praatje met je favoriete stripheld of schrijver, kom gezellig luisteren naar een voorleessessie of een interview of doe mee aan een toffe workshop.

OP HET AUTEURSPODIUM

Klik en ontdek de Kidz- en Teenz-items van het Auteurspodium

In het KIDZ-programma is er tijdens de herfstvakantie en op feestdagen voor elke leeftijd wel iets te beleven. Er  zijn massa's leuke voorleessessies en verder kun je ook tekenen, knutselen, muziekinstrumenten bouwen, zingen, koken, en zelfs buikspreken! Te veel om op te noemen! Op 2 november kun je de Britse Michelle Paver (foto) ontmoeten, bekend van de reeks Torak en Wolf.

De TEENZ zullen in hun nopjes zijn met de Amerikaanse Alyson Noël (foto), de schrijfster van De onsterfelijken; zij komt op 2 november naar het Auteurspodium. Verder is het smullen van o.a. een grote Twilight Quiz, een danssessie met Meysam ‘So You Think You Can Dance’ Noori, en ontmoetingen met bekende auteurs als Marc de Bel en Dirk Bracke. De Young Adult Book Convention op 3 november is the place to be voor fans van Twilight, The Hunger Games en Fallen. Teenz worden hier verwend met o.a. Helen Vreeswijk en Alexandra Penrhyn Lowe, en praten via skype met de Amerikaanse auteurs Aprilynne Pike (Wings) en Lauren Kate (Fallen).

*   *   *

OP DE STANDEN OF OP DE BEURSVLOER 
 
Ook op de vloer is er vanalles te beleven voor avontuurlijke lezers. Er zijn bijzondere meet & greets, fotoshoots, doemomenten, en je kunt genieten van grime, theater en muziek! Zoek snel de leukste activiteiten op.  
 
En dan zijn er nog deze specials: 
 • Ontmoet de Sprookjesbosbewoners en luister naar hun verhalen
  Maak op de beursvloer kennis met de bewoners van het Sprookjesbos van de Efteling. De Vertelkabouters, Roodkapje & Grootmoeder en de bewoners van de Sprookjesboom vertellen je over hun sprookjes en het leven in een Sprookjesbos. (i.s.m. De Efteling)
  Dagelijks van 10.30u tot 17u op 3 verschillende plekken op de Boekenbeurs.
 • Ketnetdag
  Op woensdag 31 oktober zendt Ketnet live uit vanaf 13.30u met o.a. wrapper Charlotte. Die haalt de leukste boeken-BV’s, schrijvers en tekenaars voor de camera en laat kinderen aan het woord over hun favoriete leesvoer. We trakteren je ook op een compilatie van seizoen 2 van De Elfenheuvel en de Ketnet-boekenzoektocht. Echte letterfretters kunnen elke dag op de foto voor de Ketnet-boekenpoort. Vergeet je fototoestel of smartphone niet!
   
 • Kom verkleed naar de Stripheldenparade
  Een oproep aan alle stripfans van het hele land! Is Wiske je beste vriendin? Ken je alle avonturen van Jommeke van buiten? Heb jij net zo’n kuif als Suske? Kom dan op 31 oktober of 4 november verkleed als Suske, Wiske of Jommeke naar de Boekenbeurs en word stripheld voor één dag! Ga samen met de 3 beroemde stripfiguren op de foto en wandel mee in de vrolijke stoet door de Boekenbeurs. Een dolle bende! Bovendien krijg je een verrassing op de stand van Jommeke (209 Ballon Media) en Suske en Wiske (440 WPG Uitgevers).
  31 oktober & 4 november | Afspraak om 14u in Inkomhal 2

 

 
  

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni