Bezoekersrecord Boekenbeurs gebroken

De Boekenbeurs is met verstomming geslagen:  25.910 bezoekers kregen we op 1 november over de vloer! Dat is een absoluut record in de geschiedenis van de Boekenbeurs. Waar hebben we deze toevloed van nieuwsgierige boekenlezers aan te danken? 

De combinatie van 1 november met een nocturne zorgt sowieso voor extra volk. Maar de combinatie daarvan met een Boekenbeurs die relatief laat in de herfstvakantie van start gaat, heeft waarschijnlijk veel mensen aangespoord om net vandaag naar de beurs te komen.

Een andere factor die ook een rol speelt is het weer – op een druilerige dag is het nergens beter toeven dan op de Boekenbeurs! Zeker als Astrid Bryan daar haar opwachting maakt. Een bijkomende factor die zou kunnen meespelen is de crisis: mensen die vroeger wel eens een weekje naar de zon vlogen, blijven nu eerder thuis om de portemonnee wat te sparen. In de plaats gaan ze wel een dagje naar een pretpark in de buurt - of naar de Boekenbeurs. Van crisissfeer heeft de Boekenbeurs dus momenteel geen last. 

(c) foto: Saartje Van de Steene

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni