De Madammen openen de Boekenbeurs

Op woensdag 31 oktober openen De Madammen van Radio 2 de Boekenbeurs met een live uitzending op de VRT-stand. Vanaf 10u leggen ze de rode loper uit voor auteurs en bezoekers. Er komen schrijvers langs van boeken die hen opgevallen zijn, en ze gaan op zoek naar het antwoord op specifieke boekenvragen van luisteraars.

Wist je dat de VRT in totaal 13 uur live radio maakt op de Boekenbeurs? Maak Joos, Babel, Trio, Touché, Middagpost Antwerpen of MNM Big Hits live mee in de VRT-studio op stand 409 in Hal 4. Je leest er alles over op p. 35 in de Boekenbeursgids.

Verslag op Cobra.be
Cobra.be doet ene extra duit in het zakje en brengt dagelijks verslag uit van de Boekenbeurs: niet alleen met eigen filmpjes, interviews en opiniestukken maar ook via bijdragen van anderen (radio, tv). Volg de verslaggeving op www.cobra.be

Ook de architectuurwandeling van de Architectuur- en Bouwdag op 4 november (start om 12.15u) krijgt extra aandacht: als voorsmaakje en voor allen die de wandeling niet 'live' kunnen volgen, biedt Cobra.be een virtueel overzicht met foto’s, archiefmateriaal en een dossier van de merkwaardigste gebouwen in de Antwerpse Expowijk.

Boekendokters

Elke dag van de Boekenbeurs houdt een Boekendokter spreekuur van 14u tot 17u op de VRT-stand. Heeft je lief je verlaten, heb je last met je baas of lig je wakker van het geweld in de wereld? Thomas Blondeau, Saskia De Coster, Anna Luyten en hun collega’s-boekendokters schrijven u het gepaste geneesmiddel voor in de vorm van een helend boek.

Ketnet, wrap en Karrewiet

En natuurlijk houden de hele Boekenbeurs lang de wrap, ketnet.be en Karrewiet de vinger aan de pols bij wat er leeft in boekenland voor kidz.

Op woensdag 31 oktober knalt Ketnet vanop de Boekenbeurs. Vanaf 13.30u tot 17.50u zendt Ketnet live uit tussen de boeken. Ketnet-wrapper Charlotte brengt zelfs de gloednieuwe Ketnet-wrapper mee. De hele namiddag lang zitten ze met hun neus tussen de boeken en halen de leukste boeken-BV’s, schrijvers en tekenaars voor de camera. Met o.m. Dimitri Leue, Paul Van Loon, Peter Pype, Peter Van Gucht, Luc Morjaeu en enkele acteurs uit De Elfenheuvel.

Verder organiseert Ketnet voor de kinderen ook een boekenzoektocht. Waar zitten de King Size foto’s van de wrappers. En wat is het antwoord op hun boekenvraag? Wie dit weet, maakt kans om zijn of haar schoenmaat in boeken te winnen!

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni