Genot en gemis op de Boekenbeurs

Geen betere plaats voor een boekenliefhebber dan de Boekenbeurs. Of niet? CJP trok ernaartoe en vuurde enkele vragen af op de aanwezige jongeren. Komen ze voor het plezier of het leesgenot? Houden ze van comics of zoeken ze naar vakliteratuur?

Jolien Lens (23) neemt even een rustpauze met haar eerste aankoop binnen handbereik: “Het is Vijftig tinten grijs. Ik wil begrijpen waar de hype rond dit boek eigenlijk vandaan komt, iedereen heeft het erover. Ik kom naar de Boekenbeurs omdat ik echt van boeken hou. Ik heb niet zoveel tijd om te lezen maar doe het wel heel graag. Het enige wat ik nog mis op deze beurs zijn Engelstalige boeken. Dat is jammer.”
 
Wat verderop lopen nichtjes Marieke Stoot (15) en Katrein Ebinger (25) rond: boekenloos maar met een brede glimlach. Marieke : “Ik kom voor het plezier en hier en daar wat boeken. Ik heb nog niets gekocht maar ben wel van plan vandaag nog met iets naar huis te gaan. Ik geniet van de sfeer en het goede gezelschap.” Katrein: “Het is elk jaar weer een heel gedifferentieerd aanbod waar ik echt van kan smullen.”
 
Boekspellen en comics
Dilara Üstekidag (14) loopt fier rond met haar originele aankoop: een combinatie tussen een boek en een spel. “Bij het boek zitten kaarten die je kan gebruiken bij een spel, je speelt het in groep en leert er elkaar beter door kennen. Ik liet er toevallig mijn oog op vallen.”
 
We spotten ook comicliefhebber Mike Derycke (23), met een verlekkerde blik op een exemplaar van Hellboy: “Strips en comics zijn mijn ding. Nu loop ik voorlopig enkel rond met een aantal boeken over psychologie voor mijn vriendin, maar straks lopen we langs de manga’s en daar zal ik me helemaal laten gaan. Op dat vlak stelt de Boekenbeurs me nooit teleur.”
 

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni