Jonge Helden veroveren de beursvloer

Wie zijn de auteurs van de nieuwe generatie en waar schrijven ze over? De gloednieuwe stand van de Jonge Helden geeft op deze vraag een antwoord en presenteert een schare jong talent om u tegen te zeggen.

De jonge schrijvers van vandaag zijn om te beginnen niet alleen maar schrijvers - het zijn ook performers en theatermakers. Stuk voor stuk hebben de auteurs een heel eigen stem, een bijzondere thematiek en slaan gemakkelijk bruggen met hun publiek door andere kunstdisciplines en (multi)media te betrekken in hun schrijven.

En dat is nu net waar het om draait. Ze zoeken de grenzen tussen het literaire werk en beeld, nieuwe media en muziek op. Ze zoeken naar nieuwe manieren om hun innerlijke stem naar het publiek te brengen en tillen zo de literatuur naar een nieuw (multimediaal) niveau.

Jonge Helden wordt een bruisende stand waar voortdurend wat te beleven valt. Komen onder meer in actie: Fikry El Azzouzi, Reine de PelseneerBernard WesselingAnne-Marie Estor, Maarten InghelsReinout Verbeke (zie foto boven) en vele anderen!  Heel wat jonge auteurs komen ook op de stand signeren, en boekhandel het Voorwoord verkoopt de boeken van al dit jonge talent.

Bekijk het volgende programma hier of in de Boekenbeursgids

Jonge Helden is een initiatief van Boek.be, in samenwerking met deAuteurs en boekhandel Het Voorwoord en Ladda vzw. Curator van het programma is Lies Van Gasse.


 

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni