Lieva Van de Vijver wint Gouden Meeuw 2012

De Gouden Meeuw is de bekroning van Creatief Schrijven vzw voor het beste fictieboek uitgegeven in eigen beheer. De roman De dans van de regenboog van Lieva Van de Vijver (foto) viel bij de jury het meest in de smaak. Lieva wint professionele promotiebegeleiding, een e-bookversie en verspreiding van haar boek in een aantal onafhankelijke boekhandels.

Met de Gouden Meeuw ging Creatief Schrijven vzw voor de vierde keer op zoek naar het beste Nederlandstalige fictieboek dat werd uitgegeven in eigen beheer. Vijfentachtig schrijvers uit alle hoeken van Vlaanderen namen deel aan de Gouden Meeuw 2012. De jongste deelnemer is 22 jaar, de oudste 76. Even divers als de deelnemers zijn de genres van de ingezonden boeken: poëzie, proza, kinderboeken, chicklits, thrillers, kinderboeken, korte verhalen, fantasy,…  De auteurs spaarden kosten noch moeite om hun boek zelf op de markt te brengen.

Juryleden Friedl’ Lesage (Radio 1), Michael De Cock (schrijver-theatermaker) en Eva Berghmans (De Bezige Bij Antwerpen) beoordeelden alle inzendingen en kozen de winnaar. Lieva Van de Vijver overtuigt de jury omdat ze onmacht en verdriet in een literaire vorm giet. Ze kauwt niet alles uit, observeert treffend, met zin voor de kracht van het detail. Ze beschrijft op een heel authentieke, intense maar draaglijke manier hoe je afscheid neemt.” Lieva is niet aan haar proefstuk toe. De dans van de regenboog is de tweede roman die ze in eigen beheer uitgaf. De derde roman is bijna klaar.

De dans van de regenboog ligt vanaf 15 november in vier boekhandels: De Groene Waterman (Antwerpen), De Tijd Hervonden (Hasselt) en De Zondvloed (Mechelen en Roeselare).  Het boek is vanaf 15 november ook te koop als e-book.

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni