Reinout Verbeke wint Amatorski songtekstwedstrijd

Gisteren sloot de Boekenbeurs-nocturne af met een akoestisch optreden van Amatorski. Tijdens die set bracht de band met ‘Sonar’ voor het eerst een eigen Nederlandstalig nummer. De tekst voor die song is van de hand van de 31-jarige Reinout Verbeke die hiermee de Amatorski Songwedstrijd wint, een initiatief van Red Bull en De Boekenbeurs.

Na een fel gesmaakte en succesvolle eerste editie met Mintzkov als centrale gast, sloegen De Boekenbeurs en Red Bull, in samenwerking met Creatief Schrijven, dit jaar opnieuw de handen in mekaar voor een zoektocht naar jong schrijftalent. De bedoeling is te bewijzen dat poëzie en muziek hand in hand kunnen gaan. De jury bestaande uit Kirsten Lemaire (Studio Brussel, Canvas), Saskia de Coster (auteur), Philip Bosschaerts (Mintzkov) en Karel Degraeve (HUMO) selecteerde 92 inzendingen en koos in samenspraak met de bandleden van Amatorski de tekst ‘Sonar’ van Reinout Verbeke als winnaar. De winnende tekst van Verbeke vind je hier.

De 31-jarige Reinout Verbeke, afkomstig uit Roeselare, schrijft gedichten en heeft een eigen band. Zijn talent was ook Lies Van Gasse, de curator van het Jonge Helden-programma, niet ontgaan: zij nodigde Reinout Verbeke uit om deel te nemen aan dit nieuwe programma op de Boekenbeurs op 1 november.

Op de tweede plaats belandde de jonge Jorn Mampaey (amper 16): “Een verrassende tekst, met een actuele kijk op het leven. Veelbelovend, want hij is nog zeer jong. Hij schreef een hele mature tekst, waarbij hij een vermogen heeft om literaire beelden op te roepen. ” Op de derde (gedeelde) plaats eindigen Anneleen Schouteet en Hans Primusz: “Beide volstrekt origineel en ongrijpbaar, uniek en mysterieus.”

De gloednieuwe song is vanaf volgende week gedurende 2 maanden online te koop via http://amatorski.bandcamp.com. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de Dovengemeenschap.

Lees het volledige persbericht

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni