Standmateriaal Boekenbeurs op 't nippertje gered

De Boekenbeurs is volop in opbouw, maar drie weken geleden kwam er minder goed nieuws:  standenbouwer Primo was failliet. Primo levert normaal gezien voor 1.500 m2 aan standmateriaal dat door Boek.be verhuurd wordt aan standhouders. Boek.be besliste uiteindelijk om het materiaal zelf aan te kopen.

Na het faillissement van standenbouwer Primo moest Boekenbeurs-organisator Boek.be in zeven haasten op zoek naar een oplossing. Heel wat standhouders op de Boekenbeurs hebben weliswaar hun eigen standenmateriaal, maar een grote groep doet ieder jaar een beroep op het materiaal dat door Boek.be ter beschikking gesteld wordt.

We bekeken eerst of we konden overstappen naar een andere standenbouwer, maar gezien de korte aanloop naar de Boekenbeurs was dit praktisch niet meer haalbaar. Daarna bleven deze vragen over: Konden we het materiaal zelf recupereren? Zo ja, kon het nog op tijd worden vrijgegeven door de curator? Na lang onderhandelen met de curator en de CEO van Primo kwam er afgelopen week toch een oplossing uit de bus: Boek.be neemt al het standmateriaal zelf over.

Op 16 oktober jl. kwam dan het verlossende woord: het standmateriaal werd vrijgegeven en werd kort daarna getransporteerd naar Antwerp expo. Op zaterdag 20 oktober werden de eerste standen van de Boekenbeurs met dit materiaal opgebouwd.

Ondanks het feit dat we in 2009 nog hadden beslist om geen eigen materiaal meer aan te schaffen, o.a. vanwege de opslag- en transportkosten, is Boek.be nu opnieuw eigenaar van het standmateriaal. Voor de komende jaren gaan we op zoek naar een duurzame samenwerking met een standenbouwer die het materiaal zal kunnen exploiteren.
 

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni