Succesvolle comeback voor scholenprogramma op de Boekenbeurs

Tijdens deze schoolweek ontvangen Boek.be, CANON Cultuurcel en Stichting Lezen dagelijks 1.200 leerlingen voor een heuse belevingstocht doorheen het boekenpaleis van de Boekenbeurs. Elke dag ontmoeten de leerlingen verschillende auteurs en illustratoren voor een voorleesmoment, mini-workshop of korte lezing. Leraren in opleiding begeleiden de leerlingen tijdens de belevingstocht.

Gisteren namen de eerste scholen deel. In kleine groepjes, telkens begeleid door een leraar in opleiding, gaan kinderen van het vijfde en zesde leerjaar op pad doorheen de Boekenbeurs en ontmoeten ze 25 auteurs en illustratoren op de beursvloer, onder wie Marc de Bel, Jef Aerts, Mark Tijsmans en Anne Provoost. Dat levert boeiende gesprekken en contacten op. Auteur Jef Aerts: "Ook de jongens die zeiden enkel van spanning te houden, luisterden aandachtig. Dat net zij wat later een boek wilden kopen, raakte me. En maakte me nog eens duidelijk waarom dit soort initiatieven zo waardevol zijn."

  
V.l.n.r. Marc de Bel, Anne Provoost en Mark Tijsmans - telkens met een groepje nieuwsgierige kinderen

Op maandag en dinsdag ontvangt de Boekenbeurs kinderen uit de lagere school, op donderdag en vrijdag is het secundair onderwijs aan de beurt. In totaal zullen bijna 5.000 kinderen en jongeren deelnemen aan de belevingstocht van het scholenprogramma.

Het scholenprogramma op de Boekenbeurs vindt nog plaats op 8 en 9 november, telkens van 9.30u tot 14.30u.

Het is een initiatief van Boek.be, CANON Cultuurcel en Stichting Lezen, met financiële steun van de Vlaamse overheid (Cultuur en Onderwijs).

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni