Boekenheld lanceert affiche op Cultuurmarkt

De affiche van de Boekenbeurs wordt nu zondag 26 augustus gelanceerd op de Cultuurmarkt in Antwerpen. Bezoekers krijgen de affiche mee en worden uitgenodigd om deel te nemen aan een wedstrijd om VIP-tickets voor de Boekenbeurs te winnen. Kinderen mogen een naam verzinnen voor het schattige boekenhondje van de affiche. Ook de Boekenheld zal er in levende lijve bij zijn; hij schudt iedereen graag persoonlijk de hand!

Je vindt de Boekenbeurs op stand 16 op de Meir, vlak naast het muziekpodium.

Het ontwerp van de Boekenbeursaffiche lag dit jaar in handen van de Antwerpse kunstenaar Sam De Buysscher. Met zijn ontwerp van de vriendelijk lachende Boekenheld als een fors boek met spierballen én supermanoutfit, wil De Buysscher aantonen dat het boek er nog steeds stevig staat, ondanks de concurrentie van nieuwe media en elektronische varianten. (klik op de affiche voor een groter beeld)

Hoewel hij zelf voor zijn werk dankbaar gebruik maakt van die nieuwe media, breekt hij graag een lans voor het papieren boek. ‘Ik vind tekst en tekening vaak krachtiger en charmanter op papier. Deze menselijke figuur geeft het tastbare van een boek sterk weer.’

De Buysscher is illustrator, cartoonist en grafisch vormgever en ontwierp artwork voor o.a. de Kunstbende, Studio Villanella en voor stand-up-comedian Alex Agnew. In 2003 richtte hij Toy Factory op, een fictieve speelgoedfabriek die oude posters en attributen in een hedendaags kleedje steekt. Met behulp van heldere en mooie kleuren, humor en fantasie weet hij jong en oud aan te spreken. Na een reeks exposities in België is het werk van Sam De Buysscher ook in o.a. Londen, New York en Berlijn te bewonderen.

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni