Schrijf een songtekst voor Amatorski

Nadat vorig jaar Mintzkov met succes de eerste editie van de songtekstwedstrijd heeft afgerond, is het dit jaar de beurt aan de jonge Gentse band Amatorski. Opnieuw slaan Boek.be, Red Bull en Creatief Schrijven de handen in elkaar voor deze wedstrijd die muziek en literatuur, songteksten en poëzie dichter bij elkaar wil brengen.

Amatorski componeerde een demo voor een gloednieuw nummer maar is nog op zoek naar een goeie songtekst. De demo kun je hier beluisteren. Tot en met zaterdag 20 oktober kan iedereen tussen 14 en 35 jaar een Nederlandstalige songtekst insturen.

De jury bestaat uit Kirsten Lemaire (Studio Brussel, Canvas), Saskia De Coster (auteur), Karel De Graeve (Humo), Philip Bosschaerts (Mintzkov) en de voltallige Amatorski-band. Samen kiezen zij de winnende songtekst.

De winnende tekst wordt bekend gemaakt en live uitgevoerd door Amatorski op de nocturne van 8 november op de Boekenbeurs. Bovendien wordt het nieuwe nummer meteen officieel uitgebracht waarbij tot eind december de opbrengst naar een nader te bepalen goed doel gaat.

Surf dus gauw naar www.boekenbeurs.be/amatorski-songwedstrijd voor alle info! 

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni