Academia Press Wetenschappelijke Uitgeverij (J.Story-Scientia NV)

Academia Press is een onafhankelijke wetenschappelijke uitgeverij met hoofdzetel in Gent. Academia Press is een dochtermaatschappij van J. Story – Scientia Wetenschappelijke Boekhandel NV en een dynamische speler op de academische en professionele boekenmarkt.

Academia Press is gespecialiseerd in het publiceren van:
•hoogstaand wetenschappelijk onderzoek;
•studiemateriaal (syllabi & handboeken), waarin dat onderzoek op een didactisch verantwoorde manier wordt vertaald naar studenten;
•professionele en informatieve werken, waarin dat onderzoek voor een specifiek professionele doelgroep en of een breder publiek toegankelijk wordt gemaakt;
•tijdschriften en reeksen, waarin dat onderzoek binnen een gespecialiseerde academische gemeenschap wordt gevaloriseerd.

Academia Press gelooft in maatschappelijke betrokkenheid, met name in haar functie om een forum te bieden aan niet-conventionele onderwerpen en aldus het maatschappelijke debat te stimuleren. De activiteiten van de uitgeverij illustreren ook haar betrokkenheid bij de lokale gemeenschap, onder meer in haar publicaties over literatuur en geschiedenis in Gent en omstreken.

Voor meer info: www.academiapress.be

 

 

 

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni