Davidsfonds Uitgeverij

Davidsfonds/Uitgeverij brengt boeken die zowel inhoudelijk als vormelijk uitgekiend zijn. Boeken met een ziel, boeken die er toe doen.

  • Toerisme: Handige reisgidsen voor een uitstap dichtbij of veraf, steeds met het juiste evenwicht tussen toeristische toppers en minder bekende authentieke plekjes en verhalen. Recent zijn er ook de wandeldozen bijgekomen: handige wandelfiches die je kan meenemen voor uren wandelplezier en achtergrondinfo.
  • Culinair & co: Vlamingen zijn echte Bourgondiërs met een rijke eetcultuur. Daarom zijn onze culinaire boeken meer dan kookboeken met smakelijke recepten. Ze zoeken naar het verhaal achter wat wij graag eten en drinken.
  • Mens en wereld: Actuele thema’s waar mensen vandaag wakker van liggen,  praktische uitgaven die antwoord bieden op zeer concrete dagdagelijkse vragen… ook in deze sector is onze uitgeverij actief.
  • Gezondheid en voeding: Bewust omgaan met voeding en zo je gezondheid verbeteren. Dat is de insteek die vandaag zeer veel mensen boeit.
  • Geschiedenis & kunst : Geschiedenis krijgt een menselijk gezicht, bijzondere gebeurtenissen worden uitgediept vanuit een unieke en verrassende invalshoek.  Kunstliefhebbers genieten van prestigieuze en prachtig geïllustreerde uitgaven om voor zichzelf te kopen of om graag te schenken.
  • Zingeving en spiritualiteit: Inspirerende werken laten al wie vandaag iets te zeggen heeft over verdieping en zingeving.

Davidsfonds/Infodok brengt jaarlijks een breed arsenaal aan kinder- en jeugdboeken op de markt. Voor ieder wat wils: bijzondere prentenboeken, groeiboeken voor eerste lezers, makkelijk wegleesboeken zoals de Kidkatreeks of een jeugdroman om in weg te duiken, maar ook kwaliteitsvolle boeken voor moeilijke lezers of een origineel non-fictieboek om je weethonger te stillen. Kwaliteit, duurzaamheid maar vooral leesplezier staan bij deze uitgaven voorop.

Davidsfonds Uitgeverij brengt ook boeiende fictie voor volwassenen: de betere thrillers, poëziebloemlezingen voor fijnproevers en werken over taal & lezen. Er is niet alleen ruimte voor werk van eigen bodem, ook buitenlandse auteurs komen aan bod. Bijzondere aandacht wordt besteed aan illustraties en vormgeving. 

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni