Europees Dorp

Het Europees Dorp verwelkomt je op de Boekenbeurs!

Het Informatiebureau van het Europees Parlement in België en De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in ons land verwelkomen je graag tijdens de Boekenbeurs te Antwerpen! Kom naar ons Europees Dorp in Hal 4 (nr 419) en beleef er Europa.  Je kunt er terecht met vragen over de EU, zoals tewerkstelling en stages bij de EU.  Neem deel aan onze quiz en wie weet win je wel een leuke gadget.

Op 6 november organiseren we twee Europese debatten in de Rode Zaal :

  • Om 12u  praat Guy Verhofstadt, Voorzitter van de Liberale Fractie in het Europees Parlement,  met journalist Paul Goossens over zijn nieuwste boek :  "Voor Europa!".  In dit boek houden Guy Verhofstadt en Groen Europarlementslid Daniel Cohn-Bendit  een passioneel pleidooi voor de weldaden van een federaal Europa. Kiezen we resoluut voor een federaal Europa, de Verenigde Staten van Europa of vallen we met zijn allen terug in onze nationale vergeetputten? Die Europese eenmaking is niet zozeer het werk van politici of bankiers, als wel van ontelbare Europeanen die het Europese project in woord en daad gestalte geven. Vraag je niet af wat Europa voor jou betekent, maar wat jij voor Europa kunt betekenen.

 

  • Om 16u gaat Groen Europarlementslid Bart Staes in debat met Piet Vantemsche,  Voorzitter van de Boerenbond & Landelijke Gilden over genetisch gemanipuleerde organismen  naar aanleiding van zijn boek : "Ggo's: droom of nachtmerrie?" dat hij schreef na de vernielingen in een proefveld met ggo-aardappelen in Wetteren. Moderator is Sjerp van der Vaart, Hoofd Informatiebureau van het Europees Parlement in België.

Aarzel dus niet en breng een bezoek aan ons Europees Dorp!

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni