Poëziecentrum

Het  Poëziecentrum vzw is een DOCUMENTATIE, INFORMATIE- en STUDIECENTRUM voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling en Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen.

Het Poëziecentrum - opgericht in 1980 -  omvat vijf grote afdelingen en wil poëzie op diverse manieren promoten. In het DOCUMENTATIECENTRUM kan je terecht met al je poëzievragen. In de POEZIESHOP kan je zowel boeken als poëtische gadgets kopen. In POEZIEKRANT – waarmee het allemaal begon in 1976 – lees je gedichten, recensies, interviews, essays, etc. De UITGEVERIJ publiceert zowel individuele dichtbundels als bloemlezingen en essays. Via de PUBLIEKSWERKING ontdek je poëzie op een andere manier. Poëzie is er voor iedereen: eigenzinnige pubers en bezadigde opa’s, beginnende poëzielezers en doorgewinterde liefhebbers, toevallige passanten en professionele beoefenaars.

Het Poëziecentrum is gevestigd in het historische pand Het Toreken op de Vrijdagmarkt in Gent. De shop is open van maandag t.e.m. zaterdag van 10 tot 18 u. Het documenatiecentrum is open van 10 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. Altijd welkom!

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni