Unicef België

 

UNICEF zag het daglicht in 1946 en is wereldwijd aanwezig om kinderen te helpen overleven en zich te ontwikkelen. Leidraad bij het werk van UNICEF is het VN-Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Op 5 oktober lanceerde UNICEF België zijn scholencampagne om het probleem van de terugkeer van kinderen naar hun thuisland na de oorlog aan te kaarten, en meer specifiek de terugkeer van Burundese families die voor het geweld waren gevlucht naar Tanzania. Op onze stand kan je kijken naar de educatieve film die hierover vertelt.  Meer info : www.unicef.be/scholen.

Daarnaast willen we jongeren en hun school betrekken rond het Belgische project  " Heb je ze wel alle vijf"?. Heb je ze wel alle vijf? wil - voor het eerst in dit land - duizenden jongeren laten kennis maken met de problematiek van generatiearmoede en nieuwe armoede. Unicef België leverde een inhoudelijke bijdrage aan dit project via de getuigenissen ingezameld via zijn "What do you think? " project over de realiteit van jongeren in armoede en verstrekte advies voor het pedagogisch dossier over de link tussen armoede en kinderrechten. Heb je ze wel alle vijf? is de vijfde sociaal-maatschappelijke boek/theater realisatie van het auteursduo Marc Hendrickx/ Dirk Dobbeleers, telkens met uitgeverij Abimo en jeugdtheater ETA.

Bezoek dus zeker onze stand voor meer informatie over ons scholenaanbod en over het What do you think porject! Daarnaast maak je met je school kans op een gratis voorstelling van "Heb je ze wel alle vijf"?

Breng de school dichter bij elk kind en kom naar stand 221 in hal 2.

Activiteiten:

Wo 31 okt           Promotie educatief aanbod UNICEF België

Signeersessie :                  

Za 2 nov             Marc Hendickx - Heb je ze wel alle vijf?  van 15 - 18u

Za 9 nov             Marc Hendrickx - Heb je ze wel alle vijf? van 15 - 18u

Een initiatief van

In samenwerking met

Met de medewerking van

website door wieni